Tijdens de klachtgerichte massage worden de spierklachten door de masseur behandeld. De massage kenmerkt zich door een doorgaans stevige massagevorm waarbij de doorbloeding wordt gestimuleerd naar de plaatsen waar te veel melkzuren zich ophopen. Door zuurstofrijk bloed te stimuleren naar deze plaatsen, wordt het afgevoerd met zuurstofarm bloed. Hierdoor worden de melkzuren (beter bekend als afvalstoffen) afgevoerd naar de nieren die dit via de urine uitscheiden. Het is daarom van belang om na de klachtgerichte massage voldoende vocht te drinken om de nieren de mogelijkheid te bieden om daadwerkelijk urine te kunnen produceren.

De klachtgerichte massage is te boeken voor 45 en 60 minuten.

Spierklachten

Werkwijze

De masseur zal bij de klachtgerichte massage allereerst beginnen met de zogeheten palpatie. Tijdens de palpatie voelt de masseur heel gericht vanuit de anatomie van het lichaam welke spieren een hogere spierspanning hebben ten aanzien van het omliggende weefsel. De masseur weet dan welke spieren hij of zij kan gaan behandelen tijdens de inhoudelijke massage. De massage wordt onder stevige druk uitgevoerd en de behandelde spieren kunnen tot enkele dagen na afloop van de massage nog gevoelig zijn.

Contra-indicaties

Helaas kent de massagevorm enkele contra-indicaties voor de leerling-masseurs. Een klachtgerichte massage kan niet uitgevoerd worden indien:

  • Een hoge bloeddruk of gebruik van bloedverdunners (raadpleeg eerst uw (huis)arts)
  • Trombose
  • Zwangerschap
  • Kanker of vormen hiervan
  • Griep of griepachtige verschijnselen op de dag van de massage of de voorgaande 72 uur